Såhär agerar du för klimatet redan idag

Absorb är ett svenskt klimatinitiativ som grundades 2019 av fyra unga killar som hade en vision om att vem som helst enkelt ska kunna agera för sina egna koldioxidutsläpp!

“Vi blir ständigt påminda om klimatfrågan, men det är sällan vi ser människor aktivt agera. Bristen på handling är förståelig; klimatfrågan är laddad med ångest och negativitet och det pratas sällan om konkreta lösningar. Absorb erbjuder en effektiv och hoppingivande lösning genom att börja med att agera för sitt eget klimatavtryck!”, Säger Andreas Melander, 20


Klimatförändringarna är en global utmaning som alla är med och orsakar och därför måste bidra med att motverka. Det är bråttom. Vi behöver både minska vårt avtryck samt klimatkompensera. Alla vi människor har en påverkan på klimatet genom vår livsstil; vad vi äter, hur vi bor, reser, shoppar med mera. 


Att balansera sitt klimatavtryck innebär när skillnaden är noll mellan de utsläpp som man orsakar och de utsläpp som man bidrar till att ta bort från atmosfären. Eftersom det inte går att leva utan en klimatpåverkan i dagens samhälle så behövs klimatkompensation. Det som är klimatbalanserat har alltså netto noll påverkan på klimatet.


Det är INTE svårt eller dyrt att balansera sitt klimatavtryck. Inte längre. Det vill iallafall Absorb se till. Hittills har 1000+ personer och företag gått med Absorb i resan.

TV4 "En alldeles utmärkt idé som gäller klimatet"
Peter 'Foppa' Forsberg "Ett grymt initiativ för att motverka klimatförändringarna… Vi hoppas att du stödjer också!"
Philippa Parnevik "Gå med mig och Absorb i resan genom att skapa en klimatprenumeration!"

1. Beräkna dina årliga utsläpp med klimatkalkylatorn

Testet tar ungefär en minut och ger dig ett personligt resultat baserat på din livsstil.

2. Prenumerera på lokala klimatprojekt och bli klimatbalanserad

Utifrån ditt eget klimatavtryck kan du påbörja en prenumeration. Prenumerationen gör att det planteras nya träd som absorberar lika mycket koldioxid som du släpper ut. Varje träd kostar bara 15 kr och du kan avbryta när som helst.

3. Spåra din påverkan direkt i mobilen

Med 100% spårbarhet ser du var träden planteras med koordinater, area, trädarter och hur mycket koldioxid de bidrar till att lagra. Allt i din kostnadsfria profil på Absorbs hemsida.

____________________________

Vart går dina pengar?

Absorb planterar nya träd lokalt i Sverige och Nordeuropa med 100% transparens på restmark som inte används till något annat. Skogarna planteras med flera trädarter för att skapa en stark biodiversitet som gynnar den biologiska mångfalden. Skogen absorberar koldioxid och minskar människans beroende på fossilt användande på lång sikt.

____________________________

Det viktigaste är att alla börjar att agera på något sätt. Det är lätt att bli överväldigad av allt prat om klimatet. Absorb bjuder in dig att ta första steget.
Testa  klimatkalkylatorn  idag.
Ingen kan göra allt men alla kan göra något!
Testa Klimatkalkylatorn nu